Skip to main content

Architect aan Zet

Bouwen en verbouwen in Rotterdam zonder omgevingsvergunning

Architect aan Zet (AAZ) is een manier om bouwen en verbouwen in Rotterdam te vergemakkelijken. Er hoeft geen omgevingsvergunning aangevraagd te worden, zo kunnen zelfbouw projecten en verbouwingen sneller gerealiseerd worden.

JADE architecten is een van de gecertificeerde architectenbureaus die aangesloten is bij Architect aan Zet. Wanneer je JADE inschakelt voor jouw project dan is het aanvragen van een vergunning niet meer nodig.

Meer over zelfbouw woning
Meer over verbouwing

Waarom Architect aan Zet?

In Rotterdam moeten veel woningen gebouwd en verbouwd worden. Om ervoor te zorgen dat dit goed gebeurt doen marktpartijen aan kwaliteitszorg. Daarnaast moet ook een vergunning bij de gemeente worden aangevraagd. Dat is een dubbele toetsing en vaak vertraagt dit de bouw. De gemeente wil nu de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van projecten met weinig ruimtelijke en bouwtechnische risico’s direct bij de gecertificeerde architect leggen. Wanneer u gebruik maakt van een gecertificeerde architect, hoeft u geen omgevingsvergunning aan te vragen en ook geen leges (kosten) te betalen. Hiervoor heeft de gemeente toestemming gekregen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties op basis van de Crisis- en herstelwet.
bron: rotterdam.nl

Benieuwd naar onze ideeën voor jouw project? Vraag een vrijblijvend schetsgesprek aan!

neem contact op