ARKI

The architectural kitchen

De keuken, ontworpen door architecten, kenmerkt zich door de strakke vormgeving en sterk afleesbare grafische belijning.

De keuze voor een matte afwerking aan de buitenzijde geeft de keuken een uniforme uitstraling en de uitgesproken aardse tonen zorgen voor een eyecatcher in elk interieur. Tevens biedt het materiaal een hoge bestendigheid aan diverse gebruikersinvloeden wat dit materiaal uitermate geschikt maakt voor de keukenindustrie. De keuken onderscheidt zich door een hoogwaardige binnenafwerking die de gebruiker verrast bij het openen van de fronten. Het binnenwerk is zorgvuldig samengesteld door de ontwerpers, zorgt voor een hoog gebruikersgemak en is voorzien van slimme oplossingen die naar wens kunnen worden ingevuld.

Benieuwd naar onze ideeën voor jouw keuken? Get your own ARKI!

neem contact op

Bijzondere detaillering

De bijzondere detaillering wekt nieuwsgierigheid naar de fraai afgewerkte binnenzijde van de keuken. Ook maken wij er een spannend designobject van wat op zichzelf staat in de ruimte. Dit is wat ons ontwerp uniek maakt. Een ARKI keuken herken je aan de sterk afleesbare grafische belijning.

Aandacht voor de binnenkant

Wij vinden de binnenkant net zo belangrijk als de buitenkant en hebben daarom zorgvuldig aandacht gegeven aan de binnenafwerking van de keuken. We passen hoogwaardige ladesystemen toe die mooi aansluiten bij de ‘look and feel’. Gebruikersgemak staat voorop; we bieden een ruime keuze aan ladeindelingen en de binnenzijde van de keuken wordt aangelicht bij het openen van een deur of lade.

Afwerkingen buiten- en binnenkant

Stap uit je comfortzone en kies een gekleurde keuken. Wij zijn van mening dat kleur in je huis ook kleur aan je leven geeft. Wij maken dus GEEN witte keukens.
Ga je voor een neutrale aardse tint of een frisse kleur? Een houten binnenafwerking voor een tijdloze en warme uitstraling. De metallic uitvoering om jouw interieur extra sparkle te geven? Of maak je het echt bont en durf jij te colourblocken?

afwerking buitenzijde

afwerking binnenzijde

We dagen je uit te experimenteren!

Keuken opstellingen

Bekijk hieronder de verschillende keukenopstellingen.

Pantry opstelling

De pantry opstelling bestaat enkel uit onderkasten en is daardoor compact en veelzijdig. Dit type keuken wordt veel toegepast in kleinere ruimtes maar kan ook zeer goed tot zijn recht komen in een grote ruimte door de lengte hier goed op af te stemmen. Dit type keuken biedt ruimte aan een kookplaat, een spoelbak maar ook diverse inbouwapparatuur. Binnen de juiste maatvoering kan zelfs een koelkast of vaatwasser worden ingebouwd. Door onze ruime keuze aan lade indelingen kan deze compacte keuken zeer slim worden ingericht.

Pantry opstelling met bovenkasten

Voor meer opbergruimte kan de pantry opstelling worden uitgebreidt met bovenkasten. Afhankelijk van de vrije hoogte van uw ruimte zijn deze bovenkasten in twee formaten te verkrijgen. Met de keuze voor bovenkasten ontstaat de mogelijkheid een afzuigkap te integreren in de keuken. Onze bovenkasten worden standaard van geïntegreerde verlichting voorzien zodat het werkblad altijd op een prettige manier wordt aangelicht

Hoge kastenwand

Wil je veel inbouwapparatuur in je keuken? Dan is een hoge kastenwand de uitkomst. Koelkasten van elk formaat kunnen worden ingebouwd en de kastenwand kan verder worden voorzien van ovens, combimagnetrons, stoomovens, wijnklimaatkasten, espressomachines etc. En dat allemaal op een fraaie manier geintegreerd in je ARKI keuken. Afhankelijk van de vrije hoogte van je ruimte kan de kastenwand verdiepingshoog in een nis, of als vrijstaand meubel worden uitgevoerd.

Kookeiland met hoge kastenwand

Een kookeiland biedt zeer veel werkruimte en is zeer efficiënt ingericht. Deze opstelling vraagt wel om voldoende ruimte om hem te kunnen plaatsen. De apparatuur van de keuken kan zowel in het lage als hoge gedeelte geplaatst worden. Het voordeel van deze centrale opstelling is dat je altijd contact met je tafelgenoten hebt tijdens het koken. Voor nog meer gezelligheid tijdens het koken kan het eiland ook worden uitgevoerd met een geintegreerde bar.kan de kastenwand verdiepingshoog in een nis, of als vrijstaande meubel worden uitgevoerd.

Gecombineerde opstelling

De gecombineerde keuken heeft de compactheid van een pantryopstelling en het gebruikersgemak van een hoge kastenwand. Zo biedt deze keuken ruimte aan een zeer divers aanbod van apparatuur. Deze opstelling is gebruikelijk wanneer de ruimte beperkt is maar een zo uitgebreid mogelijke keuken gewenst is

Hoek opstelling

De L-opstelling of hoekkeuken is een veel voorkomende keukenopstelling. Een groot deel van de Nederlandse woningbouw is ingericht op deze keukenopstelling. Het is een efficiënte indeling die naast veel werkruimte vaak ook veel bergruimte biedt

Materialen

Fenix for interiors

Het oppervlak van FENIX heeft een lage lichtreflectie en is uiterst opaak, heeft een anti-vingerafdruklaag en is plezierig zacht bij aanraken. FENIX heeft tevens het vermogen om kleine oppervlakkige krasjes te repareren dankzij de thermische herstelbaarheid, zoals de naam die is gekozen voor dit materiaal suggereert.

Shinnoki

De toplaag van Shinnoki is een vel echt houtfineer, samengesteld volgens onze unieke mixmatch-techniek. Het oppervlak wordt zacht geborsteld, gebeitst en gevernist met een zacht aanvoelende acryl-urethaanvernis. Het resultaat is een aangenaam aanvoelend oppervlak met een goed evenwicht tussen bescherming, natuurlijke touch en exclusieve look.

Uni kleur melamine

Het oppervlak van FENIX heeft een lage lichtreflectie en is uiterst opaak, heeft een anti-vingerafdruklaag en is plezierig zacht bij aanraken. FENIX heeft tevens het vermogen om kleine oppervlakkige krasjes te repareren dankzij de thermische herstelbaarheid, zoals de naam die is gekozen voor dit materiaal suggereert.

Productie

Zorgvuldig samengesteld

De bijzondere detaillering wekt nieuwsgierigheid naar de fraai afgewerkte binnenzijde van de keuken. Ook maken wij er een spannend designobject van wat op zichzelf staat in de ruimte. Dit is wat ons ontwerp uniek maakt. Een arki keuken herken je aan de sterk afleesbare grafische belijning.

Efficiënte productie

De bijzondere detaillering wekt nieuwsgierigheid naar de fraai afgewerkte binnenzijde van de keuken. Ook maken wij er een spannend designobject van wat op zichzelf staat in de ruimte. Dit is wat ons ontwerp uniek maakt. Een arki keuken herken je aan de sterk afleesbare grafische belijning.

“Jullie waren altijd bereid om te luisteren naar onze ideeën, ook als zaken niet doorgingen bleven jullie geduldig en plezierig om mee te werken”

Opdrachtgever nieuwbouw woning Nieuwkoop