Skip to main content
DuurzaamTechnologie & materialenWorkshop

Basisopleiding luchtdicht bouwen

By augustus 22, 2023juni 19th, 2024No Comments
Basisopleiding luchtdicht bouwen

Onlangs heeft JADE samen met SIGA de basisopleiding luchtdicht bouwen georganiseerd. Dit vond plaats in ons eigen passiefhuis gebouw in Rotterdam, waarvan de bouw snel vordert. Inmiddels staat het hele casco, de kozijnen zijn geplaatst en het is uiteraard ook al helemaal getapet! Tapen is namelijk de essentie van luchtdicht bouwen. Ideaal dus om na de basisopleiding luchtdicht bouwen meteen te kunnen zien hoe dit eruit ziet in de praktijk.

Tijdens de basisopleiding luchtdicht bouwen is er door een expert van SIGA uitgelegd waarom luchtdicht bouwen zo belangrijk is, welke aandachtspunten binnen het ontwerpproces van belang zijn en vervolgens zijn de deelnemers zelf aan de slag gegaan om de geleerde theorie concreet te maken. Ook heeft JADE de deelnemers uitgelegd wat bouwen volgens het passiefhuis principe inhoudt en ze rondgeleid op de bouw.

SIGA ontwikkelt producten die gebruikt kunnen worden voor het luchtdicht maken van verschillende soorten gebouwen en deed daarm de uitleg bij de basisopleiding. Voor wie er niet bij was of nog onbekend is met deze manier van bouwen, binnenkort volgt hier een item met een korte uitleg.

Uitleg en rondleiding luchtdicht bouwen en passiefhuis