Skip to main content
DuurzaamInterieurVerbouwing

Eyecatcher voor renovatie jaren 70 woning

By augustus 16, 2023No Comments
Renovatie jaren 70 woning

De zeer grondige renovatie van de jaren 70 woning in Krimpen aan de Lek krijgt steeds meer vorm. De buitenzijde heeft afgelopen maanden een flinke upgrade gekregen waardoor de woning een stuk duurzamer wordt. Nu is ook het interieur aan de beurt. 

MetaalArt heeft in de zomer de stalen trap geplaatst die, samen met het kernmeubel er omheen, het nieuwe middelpunt van de woning wordt. Door de afwisselende gradaties van doorkijk in het meubel ontstaan er interessante relaties tussen de verschillende ruimtes op de begane grond. Die eigenschap wordt ook doorgezet naar boven: niet alleen de trap, maar ook het houten meubel loopt namelijk door omhoog, wat de visuele connectie tussen de verdiepingen versterkt.

Boven de trap en het meubel komen dakramen die zorgen voor meer wooncomfort en energiebesparing. Doordat ze automatisch openen en zijn voorzien van een regensensor worden ze gebruikt voor zomernachtventilatie, een energiearme vorm van koeling.  De loopbrug in de vide is voorzien van glas en zorgt daarom voor extra licht op beide verdiepingen midden in de woning.
Het daglicht dat neerstrijkt op het ensemble van eikenhout en blauw staal zorgt voor een spannende eyecatcher in deze toekomstbestendige en duurzame jaren 70 woning.