Skip to main content
DuurzaamJADE architectenPassiefhuis

In gesprek over hittebestendig bouwen

By juli 6, 2023augustus 16th, 2023No Comments
JADE deelt kennis over passiefhuis en hittebestendig bouwen

Hadden jullie het afgelopen periode ook zo warm? Door klimaatverandering krijgen wij in Nederland steeds vaker te maken met hittegolven en leven in de stad wordt daardoor steeds benauwder. Dit heeft gevolgen voor het welzijn van mens en stad. Hittestress tegengaan wordt vaak gekoppeld aan meer groen en minder grijs op straat, maar ook binnen woningen wordt het steeds heter. Passief bouwen is ook hittebestendig bouwen en draagt bij aan een koelere stad. 

Eelco Dekker van JADE ging bij Pakhuis de Zwijger in gesprek met verschillende experts over hittebestendig bouwen. Wil je hier meer over weten? Op de website van Pakhuis de Zwijger kun je dit koele gesprek terugkijken!

JADE architecten bouwt zelf ook mee aan een hittebestendige Rotterdam. Aan de Zwart Janstraat in het Oude Noorden komt namelijk ons eigen bio-based passiefhuis gebouw. Op het dak van dit kleinschalige appartementengebouw wordt regenwater opgevangen dat wordt gebruikt voor de daktuin met inheemse beplanting. Zo gaat dit gebouw op verschillende manieren de hittestress tegen.