Skip to main content
DuurzaamPassiefhuis

Inspirerende ‘groene huizenbezitters’

By oktober 29, 2020No Comments

Steeds meer opdrachtgevers zijn zich bewust van de duurzame mogelijkheden en verantwoordelijkheden van het (ver)bouwen van een huis. JADE zet zich actief in om duurzame oplossingen aan te dragen in het ontwerp- en uitvoeringstraject. We besteden veel aandacht aan de bouwfysische aspecten van het huis. De belangrijkste adviezen die we geven:

  • Neem de oriëntatie van de woning mee in het ontwerp. Goede afstemming tussen de zonlicht toetreding en het gevelontwerp kunnen de energiekosten flink omlaag brengen. 
  • Kies materialen met een lange levensduur en kleine ecologische footprint
  • Investeer in isolatie en goede ventilatie voor een gezond binnenklimaat en laag energieverbruik.

De nieuwswebsite nu.nl belicht de komende tijd ‘groene huizenbezitters’. In dit artikel vertellen onze opdrachtgevers Desiree en Dimmy over hun nieuwe woning in de Nijverheid in Leiden (de transformatie van een oude nijverheidsschool). De duurzame opties die ontwikkelaar Steenvlinder bood aan alle bewoners gaf voor hen de doorslag om voor dit project te kiezen. 

We juichen dit soort projecten toe en dragen graag bij aan ontwikkelingen met oog voor de toekomst.
Wil jij ook duurzaam (ver)bouwen? Neem contact met ons op, we vertellen je graag meer over onze visie op duurzame, comfortabele en gezonde gebouwen.

Meer over passiefhuis