Skip to main content
JADE architectenVerbouwingZelfbouw woning

jadepresentatie tijdens BNA compact over zelfbouw

JADE¬† is door de BNA gevraagd om een presentatie voor vakgenoten te houden over de meerwaarde van de architect bij zelfbouw particuliere opdrachtgevers. De thema’s die we bespreken zijn:

– hoe bereiken wij de particuliere opdrachtgever en hoe profileren wij ons daarbij?
– waarom werken en bouwen wij specifiek voor de particuliere opdrachtgever?
– welke werkwijze hanteren wij en waarom juist deze?
– waar lopen wij soms tegen aan bij particuliere projecten?

De bijeenkomst heeft tot doel meer architecten in de markt van particuliere opdrachtgevers te laten werken, hierdoor ontstaat er voor particuliere opdrachtgevers meer keuze. Belangrijkste aspect hierbij is goed kunnen uitleggen wat een architect kan betekenen bij dit soort projecten.

“Bijna 70 procent van particuliere opdrachtgevers kiest voor een cataloguswoning wanneer zij voor zichzelf laten bouwen. De drempel om te kiezen voor een architect blijkt vaak te hoog; ze vinden het te duur, weten niet wie ze moeten kiezen en wat ze kunnen verwachten. De BNA ziet kansen op het gebied van particulier opdrachtgeverschap en hoe u deze kunt benutten.

BNA compact is een serie bijeenkomsten waarbij het ondernemerschap van kleine architectenbureaus centraal staat. Doel van de bijeenkomsten is enerzijds compacte bureaus te voorzien in de kennis en kunde om hun architectenpraktijk verder te ontwikkelen. Anderzijds verkennen we nieuwe mogelijkheden in de markt, zoals toepassing van crowdfunding, het aangaan van slimme samenwerkingsverbanden en implementatie van BIM.” Bron: BNA.

Andere sprekers zijn: De Regie en Zondag CS architecten.

Woensdag 27 mei 2015, 15.00 – 18.00u in De Vergadergalerie, Den Haag.

Bekijk voor meer informatie de website BNA compact zelfbouw of bestel direct kaarten voor deze bijeenkomst.