Skip to main content
JADE architecten

Modulaire woningbouw

By maart 7, 2019augustus 20th, 2020No Comments
modulaire woningbouw

Jade architecten was recentelijk aanwezig op een door architectenweb georganiseerd netwerk evenement. Op donderdag 14 februari 2019 vond het inspirerende netwerkevent rond modulaire woningbouw plaats. Een fraai locatie voor de bijeenkomst was het Broeinest in Amsterdam. De aftrap van het evenement bestond uit een 4tal lezingen van onder andere Rutger Schuur van de Jan Snel Group, Marcel Steeghs van SVP architecten, Bas de Haan van NEZZT en Paddy Sieuwerts van cepezed. Gevolgd door een gesprek met de toehoorders en afsluiten een borrel.

Een van de belangrijke thema’s van modulaire woningbouw, waar wij als Jade architecten op in zetten, is circulariteit. Het imago van modulair bouwen is in rap tempo aan het veranderen en er liggen kansen door het fabrieksmatige bouwen, om daarmee de woningbouwproductie te versnellen. Het circulair bouwen zit bij voorbeeld in het terugnemen van materialen of modules als geheel.

Lees het volledige verslag en bekijk de foto’s van het evenement op de architectenweb. Of bekijk onze bijdrage over circulair bouwen