Skip to main content

 zelfbouw woning

Wij realiseren comfortabele, gezonde en veranderbare woningen die zeer weinig energie vereisen

Je eigen huis laten ontwerpen? JADE architecten biedt hiervoor sinds 2010 een laagdrempelige service. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en begeleiden van de bouw van bijzondere particuliere nieuwbouw woningen. Wij helpen je vanaf de eerste schets tot de oplevering met het realiseren van het nieuwe huis.

Wat kenmerkt een ontwerp van JADE?

  • strakke lijnen en heldere vormen
  • integratie van architectuur en interieur
  • omgeving, zicht en licht als uitgangspunt
  • samenhang in gebruik en architectuur
  • doordachte materialisatie en detaillering
  • energiezuinig, comfortabel en gezond

Benieuwd naar onze ideeën voor jouw kavel? Vraag een vrijblijvend schetsgesprek aan!

neem contact op

Bouw je in Rotterdam?

Je mag vergunningsvrij bouwen als je een architect inschakelt die door de gemeente gecertificeerd is, zo kan jouw project sneller gerealiseerd worden. JADE is gecertificeerd ‘Architect aan Zet’

  • vergunning wordt direct verleend
  • geen leges

In zes stappen naar een nieuwbouw woning:

01 schetsgesprek

Leer ons kennen tijdens het schetsgesprek. Samen kijken we naar jouw plannen, of je ideeën aansluiten bij die van ons, naar je voorkeuren, wensen en budget. Je krijgt een beeld van wat wij maken, hoe wij werken, wie wij zijn en of het simpelweg klikt. Deze architectonische proefrit is gratis en vrijblijvend. Met architectenpennen en schetspapier praten we al schetsend over jouw dromen en wensen. Je krijgt een goede indruk van ons, het ontwerp- en bouwproces, en van de mogelijkheden voor je nieuwe woning.

02 ontwerp

Aan de slag. Als het schetsgesprek leidt tot een samenwerking maken we in deze fase het ruimtelijk ontwerp. We bezoeken de locatie en inventariseren de randvoorwaarden van de gemeente. Op basis van je wensen en eisen, de kwaliteiten van de kavel, regelgeving en onze eigen expertise maken we tekeningen van de indeling, gevelimpressies en interieurbeelden. Ook toetsen we globaal of het plan financieel, technisch en procedureel haalbaar is en bekijken wij hoe het huis zo min mogelijk energie kan verbruiken. Het huis wordt virtueel gebouwd: wij nemen je mee in het ontwerp door middel van 3D-modellen.

03 uitwerking

Op naar de bouwvergunning. Het ontwerp wordt gedetailleerder: gevelmaterialen worden onderzocht en in beeld gebracht. We tekenen bouwkundige plattegronden, doorsneden en gevels en overleggen met constructeur en bouwfysicus over constructie, duurzaamheid en installaties. Een aannemer wordt bij het plan betrokken: we helpen je bij de selectie van de uitvoerende partij en leveren input voor de kostenraming. De uitkomsten ervan koppelen we terug naar het ontwerp, eventueel na overleg met een kostendeskundige. Wij toetsen het plan op regelgeving en zorgen voor de aanvraag van de omgevingsvergunning.

04 voorbereiding

De bouw wordt voorbereid. Bijna alles is bekend, de focus ligt op details en integratie van verschillende bouw- en afbouwkeuzes tot één totaalplan. Samen maken we definitieve keuzes in afwerking, kleuren en materialen. Je kunt ons inzetten om de keuken, sanitaire ruimten, trap, verlichting, inbouwkasten of tuininrichting met precisie uit te werken. Wij tekenen het huis tot in detail en omschrijven het werk: het is belangrijk dat de aannemer goed wordt voorbereid op zijn taak. De maakbaarheid van het ontwerp krijgt alle aandacht zodat werkelijk datgene wordt gebouwd wat is ontworpen.

05 bouw

De bouw. In deze laatste fase wordt je droom werkelijkheid. De aannemer bouwt het ontwerp zoals wij met je hebben bedacht. We controleren tekenwerk van uitvoerende partijen en adviseren jou en de bouwers. De laatste keuzes in afwerking worden gemaakt. We bewaken de esthetische kernwaarden, monitoren de bouw op locatie en hebben daar op geplande momenten met jou en de aannemer overleg. Afspraken, besluiten en actiepunten worden vastgelegd in verslagen. Na een gezamenlijke oplevering betrek je de nieuwe woning.

06 klaar!

Het huis is je nieuwe domein. Wat begon als een idee is vertaald naar jouw unieke woning waarvan er maar één bestaat. De inrichting staat op zijn plaats, de tuin aangelegd en je geniet van de nieuwe woonplek: het ontwerp is tot leven gekomen. Wij komen nog eens langs, benieuwd naar het eindresultaat en met fototoestel. En dit keer met champagne om over jouw woonervaringen te horen en hoe je het ontwerp- en bouwproces met ons hebt beleefd. De PrestatieTest geeft ons inzicht in je ervaringen met JADE architecten en de beleving van je nieuwe huis!

JADE zelfbouw woning projecten:

Zelfbouw woning passiefhuis

Passiefhuis Woudenberg

Energiezuinige schuurwoning in bebost landschap

Passiefhuizen NOM-wijk, Krimpen aan den IJssel

Duurzaam CPO project van 23 huishoudens

passiefhuis appartement energiezuinig

Passiefhuis appartementen, Rotterdam

Kleinschalig appartementengebouw volgens het passiefhuis principe

Waterview House, Goes

Balkon met uitzicht over het water

Dijkvilla, Rhoon

Beslotenheid versus transparantie

Schuurwoning

Schuurwoning, Bruchem

Strakke schuurwoning in landelijk gebied

Stapelhuis

Stapelhuis, Berkel en Rodenrijs

Duurzame zelfbouwwoning met centrale vide

Drie generaties woning, Nieuwkoop

Drie generaties onder één dak

Terraswoning, Nieuwkoop

1-laagse woning met uitzicht op natuurpark

De Bunker, Nieuwkoop

Robuuste woning met bijzondere luifels

XXL dakkapel, Nieuwkoop

Duurzame zelfbouw woning met XXL dakkapel

kubistische woning

The Cube, Nieuwkoop

Kubistische zelfbouwwoning

Zwarte schuurwoning, Nieuwkoop

Zelfbouwwoning met houten gevels en weids uitzicht

villa bouw

Wonen op hoogte, Nieuwkoop

Omgekeerd wonen in een zelfbouwwoning

Houten schuurwoning, Nieuwerkerk a/d IJssel

Duurzame schuurwoning met uitzicht over polderlandschap

Bosvilla, Laren

Wonen in het boslandschap

passiefhuis

Passiefhuis, Nijmegen

Compact passiefhuis met veranda

“Jullie waren altijd bereid om te luisteren naar onze ideeën, ook als zaken niet doorgingen bleven jullie geduldig en plezierig om mee te werken”

Opdrachtgever nieuwbouw woning Nieuwkoop