Jouw wens vertaald naar een unieke woning

• Heldere, moderne vormgeving
• Doordacht en authentiek
• Duurzaam en energiezuinig
• Van ontwerp tot oplevering

nieuwbouw woning
strakke lijnen en heldere vormen
integratie van architectuur en interieur
omgeving, zicht en licht als uitgangspunt
Stapelhuis
samenhang in gebruik en architectuur
doordachte materialisatie en detaillering
energiezuinig, comfortabel en gezond

Benieuwd naar de kansen voor jouw kavel?
Lees  verder over de werkwijze
of vraag direct een vrijblijvend schetsgesprek aan!

schetsgesprek
“integraal plan van functie, vorm, compositie en materiaal”

In 6 stappen naar een nieuwbouwwoning

01 schetsgesprek

Leer ons kennen tijdens het schetsgesprek. Samen kijken we naar jouw nieuwbouwplannen, of je ideeën aansluiten bij die van ons, naar je voorkeuren, wensen en budget. Je krijgt een beeld van wat wij maken, hoe wij werken, wie wij zijn en of het simpelweg klikt. Deze architectonische proefrit is gratis en vrijblijvend. Met architectenpennen en schetspapier praten we al schetsend over jouw dromen en wensen. Je krijgt een goede indruk van ons, het ontwerp- en bouwproces, en van de mogelijkheden voor je nieuwe woning. Het gesprek kan plaatsvinden bij je thuis of in onze studio in Rotterdam. Wij werken door heel Nederland.

02 ontwerp

Aan de slag. Als het schetsgesprek leidt tot een samenwerking maken we in deze fase het ruimtelijk ontwerp. We bezoeken de locatie en inventariseren de randvoorwaarden van de gemeente. Op basis van je wensen en eisen, de kwaliteiten van de kavel, regelgeving en onze eigen expertise maken we tekeningen van de indeling, gevelimpressies en interieurbeelden. Ook toetsen we globaal of het plan financieel, technisch en procedureel haalbaar is en bekijken wij hoe het huis zo min mogelijk energie kan verbruiken. Het huis wordt virtueel gebouwd: wij nemen je mee in het ontwerp door middel van 3D-modellen.

03 uitwerking

Op naar de bouwvergunning. Het ontwerp wordt gedetailleerder: gevelmaterialen worden onderzocht en in beeld gebracht. We tekenen bouwkundige plattegronden, doorsneden en gevels en overleggen met constructeur en bouwfysicus over constructie, duurzaamheid en installaties. Een aannemer wordt bij het plan betrokken: we helpen je bij de selectie van de uitvoerende partij en leveren input voor zijn kostenraming. De uitkomsten ervan koppelen we terug naar het ontwerp, eventueel na overleg met een kostendeskundige. Wij toetsen het plan op regelgeving en zorgen voor de aanvraag van de omgevingsvergunning.

04 voorbereiding

De bouw wordt voorbereid. Bijna alles is bekend, de focus ligt op details en integratie van verschillende bouw- en afbouwkeuzes tot één totaalplan. Samen maken we definitieve keuzes in afwerking, kleuren en materialen. Je kunt ons inzetten om de keuken, sanitaire ruimten, trap, verlichting, inbouwkasten of tuininrichting met precisie uit te werken. Wij tekenen het huis tot in detail en omschrijven het werk: het is belangrijk dat de aannemer goed wordt voorbereid op zijn taak. De maakbaarheid van het ontwerp krijgt alle aandacht zodat later werkelijk datgene wordt gebouwd wat is ontworpen.

05 bouw

De bouw. In deze laatste fase wordt je droom werkelijkheid. De aannemer bouwt het ontwerp zoals wij met je hebben bedacht. We controleren tekenwerk van uitvoerende partijen en adviseren jou en de bouwers. De laatste keuzes in afwerking worden gemaakt. We bewaken de esthetische kernwaarden, monitoren de bouw op locatie en hebben daar op geplande momenten met jou en de aannemer overleg. Afspraken, besluiten en actiepunten worden vastgelegd in verslagen. Na een gezamenlijke oplevering, eventueel in bijzijn van een externe deskundige, betrek je de nieuwe woning.

06 klaar!

Het huis is je nieuwe domein. Wat begon als een droom is vertaald naar jouw unieke woning waarvan er maar één bestaat. De inrichting staat op zijn plaats, de tuin aangelegd en je geniet van de nieuwe woonplek: het ontwerp is tot leven gekomen. Wij komen nog eens langs, benieuwd naar het eindresultaat en met fototoestel. En dit keer met champagne om over jouw woonervaringen te horen en hoe je het ontwerp- en bouwproces met ons hebt beleefd. De PrestatieTest geeft ons inzicht in je ervaringen met JADE architecten en de beleving van je nieuwe huis!

projectselectie

119
mensen wonen in een jade woning
23
schetsgesprekken in 2019
190
langste afstand tot project
40
opgeleverde projecten