Skip to main content
Verbouwing

Nieuwe opdrachten: 3 uitdagende verbouwprojecten

By april 19, 2013oktober 4th, 2014No Comments

JADE heeft opdracht gekregen voor nieuwe verbouwprojecten in Nieuwerbrug, Culemborg en Elst.

Voor Nieuwerbrug is ons gevraagd om een plan te maken voor een herindeling en eventueel een vergroting van de woning. Tijdens het SchetsGesprek zagen wij dat de verbouwing een mooie kans is om de woning meer op de achtergelegen Oude Rijn te orienteren. Wij bekijken tevens de mogelijkheden voor een gefaseerde uitvoering.

In Culemborg gaan we aan de slag met een haalbaarheidsonderzoek op basis van twee ontwerpen. Het verbouwplan moet het mogelijk maken dat het huis voor een bredere doelgroep geschikt wordt. De eigenaren kunnen er na de aanpassing zelf ook langer wonen. Wellicht is een vergroting niet direct noodzakelijk maar kan een slimme herindeling hier uitkomst bieden.

De opdracht in Elst betreft naast een herindeling en mogelijke vergroting ook een uiterlijke face-lift. Met name de buitengevel zal hier onder de loep genomen worden waardoor de bungalow een betere uitstraling krijgt. In het SchetsGesprek werd duidelijk dat de woning veel meer op de grote tuin georienteerd kan worden door een aanpassing in de plattegrond en gevel. Wij verwachten hiermee het huis ook duurzamer te kunnen maken waardoor er een energiebesparing gerealiseerd wordt.