Skip to main content
PassiefhuisWorkshop

Passiefhuis lezing door de Rotterdamse Cirkel BNA

By februari 19, 2024No Comments
Passiefhuis Rotterdam JADE architecten

Op 6 maart heeft De Rotterdamse Cirkel van de BNA het passiefhuis op het programma staan. Tijdens deze informatieve namiddag leggen drie experts, waaronder Eelco van JADE architecten, uit wat de voordelen van een passief gebouw zijn, waar je op moet letten tijdens het ontwerpen en bouwen en waarom het slim is om het gebouw te laten certificeren.

Een passief gebouw maakt optimaal gebruik van de zon, een gratis energiebron, en is zó goed geïsoleerd dat deze op koude dagen met zeer weinig energie verwarmd kan worden.
Maar hoe doe je dat? En hoe weet je zeker dat het werkt?

Op de bijeenkomst zijn er naast Eelco nog twee sprekers:

Anton Dobrevski, Passive House School, op zijn 16e jaar de jongste passiefhuisexpert ooit, nu, naast architect, gepassioneerd passiefhuistrainer. Hij heeft meer dan 300 mensen opgeleid en bij meer dan 50 passieve gebouwen in 10 landen geadviseerd of gecertificeerd.

Jan Geerts, Seven, is kennisexpert met een groot klimaathart. Hij heeft als koploper al ruim 17 jaar ervaring met energiezuinig ontwerpen en bouwen. Geen ongezonde gebouwen gebouwd met fossiele grondstoffen, maar regeneratieve leefomgevingen waar mens en natuur tot bloei komt. Vanuit deze overtuiging geeft hij advies aan architecten en ontwikkelaars die niet ‘goed genoeg’ maar ‘serieus goed’ willen doen.

Eelco Dekker van JADE architecten, zijn focus ligt op het verwezenlijken van energiezuinige, comfortabele en gezonde gebouwen die niet alleen op papier uitblinken, maar ook in de praktijk uitmuntend presteren. Ongeëvenaard comfort, energie-efficiëntie en een gezonde leefomgeving gaan samen met een minimale ecologische voetafdruk. Eelco laat aan de hand van zijn net opgeleverde passieve appartementengebouw, in Rotterdam met het nieuwe kantoor van JADE zien hoe je met passieve gebouwen een positieve impact kunt hebben op de gezondheid en het comfort van mensen en op het klimaat.

Voor wie is de lezing?

Architecten ontdekken hoe ze gebouwen kunnen ontwerpen die ca. 70% minder energie nodig hebben dan ‘normale’ gebouwen…

Ontwikkelaars en beleggers leren dat een investering in een passief gebouw meer waarde oplevert en niet alleen financieel…

Woningcorporaties komen erachter dat ze budgetneutraal kunnen zorgen voor lage energierekeningen voor hun huurders en zelf ook veel lagere exploitatiekosten hebben…

De gemeente zal ondervinden dat inzetten op passief een enorme bijdrage gaat leveren in het realiseren van een veerkrachtige en schone stad en het behalen van de klimaatdoelen…

Aannemers zullen zien dat het eigenlijk heel simpel is om een passief gebouw te bouwen…

Deelname is gratis via deze link.

Het Passiefhuis
Woensdag 6 maart 2024 17:00-19:00
Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, Rotterdam