villa bouw

Zelfbouw woning
Nieuwkoop
240 m2

Opdrachtgever: particulier
Constructeur: Pieters Bouwtechniek
Bouwfysica: Climatic Design Consult

Op een voormalige camping wordt het plangebied ‘De Nieuwkoopse Eilanden’ gerealiseerd. De nieuwbouwkavels liggen verspreid over een aantal landtongen tussen de Nieuwkoopse Plassen en de Zuideinderplas in Zuidhoek, Nieuwkoop. De villa op kavel 47 ligt in fase 4 en richt zich op het onlangs aangelegde natuurpark.
Door de ligging van de kavel ten opzichte van de plas hadden onze opdrachtgevers de wens om het volledige woonprogramma op de 1e verdieping te realiseren. Door tevens de buitenruimtes op te tillen wordt het uitzicht op de plas optimaal benut.
De keuken, eetkamer en woonkamer vormen een open plattegrond omringd door ruime opgetilde terassen. Door de grote glazen puien vloeien de binnen- en buitenruimtes in elkaar over en bieden fraaie uitzichten op de omliggende natuur. Het volume van het woonprogramma wordt zo bewerkt waardoor er verblijfsplekken ontstaan daar waar de locatie-eigenschappen het beste tot zijn recht komen.
Op de begane grond zijn de slaapvertrekken gesitueerd. De gevel is hier ook geslotener van karakter. De grote overstekken dienen als zonwering en zorgen voor een prettig binnenklimaat. Een groot daklicht boven de trap en het donkerste gedeelte van de woning moet zorgen voor voldoende daglichttoetreding en dient tevens als passieve nachtventilatie.
Door slechts met twee gevelmaterialen te werken is gekozen om het krachtige architectonische beeld van banden en terugliggende gevelvlakken te versteken. De banden worden bekleed met een betonnen gevelpaneel, de terugliggende geveldelen worden voorzien van gevelpleisterwerk.

Bekijk ook de andere woningen die wij in dit plangebied hebben gerealiseerd: