Passiefhuizen nul op de meter wijk
Krimpen aan den IJssel
ca. 23 woningen

Opdrachtgever: CPO project
Tuinontwerp: Jessica Nielsen

JADE ontwerpt aan de ontwikkeling van een Nul-Op-De-Meter wijk met een uniek karakter. Dit project, gestart vanuit een CPO-initiatief, belooft een energiezuinige en duurzame woonomgeving te gaan worden.

Het ontwerp ligt in het prachtige slagenlandschap van Krimpen aan den IJssel en de aangrenzende boerenerven. Door deze kenmerkende elementen te onderzoeken en slim te integreren in ons ontwerp, hebben we woningen ontworpen die te midden van een collectieve tuin staan. Samen met de CPO-groep werken we hard aan de verdere uitwerking van het stedenbouwkundig plan, waarin woningen, tuinen, parkeergelegenheid en gemeenschappelijke ruimten harmonieus samenkomen.

De woningen worden ontworpen volgens de passiefhuisstandaard, wat betekent dat we optimaal gebruikmaken van de zon als gratis energiebron en dat onze gebouwen zo goed geïsoleerd zijn dat ze op koude dagen slechts minimale energie nodig hebben om te verwarmen. Hiermee bereiken we het summum van duurzaam wonen: een ongeëvenaard comfort, lage energiekosten en een gezonde leefomgeving, terwijl we de impact op het klimaat tot een minimum beperken.

Wil je meer weten over dit initiatief? Bezoek dan de website van de initiatiefnemers van de NOM Wijk Krimpen aan den IJssel voor meer informatie en updates. Samen werken we aan een groenere, duurzamere toekomst!

CPO betekent: Collectief Particulier Opdrachtgeverschap