schuurwoning

In Bruchem heeft JADE architecten een schuurwoning ontworpen voor onze enthousiaste opdrachtgevers. Het kavel is onderdeel van een kleinschalige ontwikkeling van 3 aaneengeschakelde kavels op het terrein van een voormalige kwekerij en is gelegen aan een rustige landweg omringd door groen. Het riatnte perceel biedt de mogelijkheid een fijne buitenruimte met veel privacy te creëren. Dit is dan ook de basis voor het architectonisch ontwerp.

Het ensemble van twee volumes: de woning en de schuur zijn geplaatst aan de buitenranden van het kavel en begrenzen hiermee een intieme binnentuin. Om het introverte karakter van het ensemble te versterken zijn de gevels grenzend aan de binnentuin over de volle 22 m voorzien van glas en schuifpuien, terwijl de andere gevels wat meer gesloten zijn en doorkijken bieden naar de omgeving.

Het huis is ontworpen als een ‘schuurwoning’, een volume dat zich qua vorm en typologie voegt in het landelijk gebied. Door het robuuste materiaalgebruik en de stalen spantconstructie heeft de woning een modern en industrieel karakter. Door het gebruik van een vide in de woonkamer is er optimaal gebruik gemaakt van de hoogte. Daarnaast zorgt de vide voor de verbinding tussen de begane grond en de 1e verdieping.

Ook de schuur is voorzien van een vide waardoor het klussen aan oldtimers een belevenis wordt. Naast een werkplaats is de auto garage ook voorzien van een kantoor met een groot raam waardoor er weer zicht op de schuurwoning mogelijk is.

projectgegevens

Particulier (opdrachtgever)
JADE architecten (ontwerp)
Bruchem (locatie)

Nieuwbouw schuurwoning (soort project)
233 m2 (oppervlakte)
Uitgevoerd (status)

Ossip van Duivenbode (fotografie)
Van Steenbergen (uitvoering)
Climatic Design Consult (bouwfysica)