schuurwoning

Aan de Broekheuvelstraat in Bruchem heeft JADE architecten de opdracht gekregen voor het ontwerp van een schuurwoning in landelijk gebied. Het kavel is onderdeel van een kleinschalige ontwikkeling van 3 aaneengeschakelde kavels op het terrein van een voormalige kwekerij.

Deze kavel is gelegen aan een rustige landweg omringd door het groen. Het zeer ruime perceel biedt de mogelijkheid een fijne buitenruimte met veel privacy te creëren. Dit is dan ook de basis voor het architectonisch ontwerp.

Een ensemble van twee gelijkwaardige volumes, geplaatst aan de buitenranden van het kavel begrenzen een intieme binnentuin. Om het introverte karakter van het ensemble te versterken zijn de gevels grenzend aan de binnentuin over de volle 22 m voorzien glas en schuifpuien, terwijl de andere gevels wat meer gesloten zijn en af en toe een doorkijk bieden naar de omgeving.

Het huis is vormgegeven als een ‘schuurwoning’, een volume dat zich qua vorm en typologie voegt in het landelijk gebied. Door het robuuste materiaalgebruik en de stalen spantconstructie heeft de woning een modern en industrieel karakter.

projectgegevens

Particulier (opdrachtgever)
JADE architecten (ontwerp)
Bruchem (locatie)

Nieuwbouw schuurwoning (soort project)
233 m2 (oppervlakte)
Uitgevoerd (status)

Van Steenbergen (uitvoering)
Climatic Design Consult (bouwfysica)