Schuurwoning Goes

Aan het Goese Diep ontstaat de komende jaren een volledige nieuwbouw wijk. Onderdeel hiervan zijn de zelfbouwkavels. Jade heeft voor één van deze kavels een ontwerp gemaakt voor een schuurwoning met bijpassend bijgebouw.
De woning is georienteerd op het Goese diep. De woonkamer, keuken en de slaapkamer op de 1e verdieping maken optimaal gebruik van het fraaie uitzicht op het water. De slaapkamer is ontworpen met een hangend balkon. Zodat de bewoners in de ochtend ook buiten kunnen genieten van de omgeving.
Door de rechthoekige vorm van zowel de schuurwoning als het bijgebouw ontstaat er tussen beide massa’s een fraai verblijfsplek in de tuin. Deze vormt daarmee de verbinding tussen beide elementen.
Door de juiste keuze in materialen ontstaat er een robuust volume met oog voor detail zoals bijvoorbeeld het balkon, de schuifbare luiken en de droogloop bij de entree.

projectgegevens

Particulier (opdrachtgever)
JADE architecten (ontwerp)
Goese Diep, Goes (locatie)

Nieuwbouw woning (soort project)
232 m2 (oppervlakte)
ontwerp (status)

Atko (constructeur)
BCD advies (bouwfysica)