Woongebouw
70 woningen
Nijmegen

Adviseur circulair bouwen: Circulair Bouwen
Bouwfysica: BCD Advies
Bouwkundig advies: Bouwnext

DE HOFMAKER is het ontwerp van JADE voor de prijsvraag ‘betaalbare, circulaire en energiezuinige sociale huurappartementen’ van Volksbelang 1895 uit Nijmegen. Ruim 60 bureaus hebben deelgenomen aan de prijsvraag.
JADE heeft haar kennis op het gebied van circulaire, gezonde en adaptieve woningen ingezet om woningen te ontwerpen die zeer weinig energie vereisen. Door samenwerking met specialisten op het gebied van passiefhuis, circulair bouwen en installatietechniek heeft JADE een optimaal ontwerp kunnen inzenden en indruk gemaakt op de jury.

Uit het juryrapport:
“Veel deelnemers hadden zichtbaar moeite gestoken in het onderzoeken van mogelijke materialen. Sommige ontwerpen, zoals DE HOFMAKER, maakten gebruik van een sterk methodische benadering voor hun materiaalkeuze, wat gewaardeerd werd door de jury.”

We zijn blij te merken dat er vanuit de markt steeds meer vraag naar circulaire en energiezuinige gebouwen komt. Is jouw volgende gebouw ook circulair en energiezuinig? JADE geeft graag advies.

Over de prijsvraag:
Stichting Volksbelang van 1895 heeft ter gelegenheid van haar 125-jarige bestaan, in samenwerking met woningstichting Talis en de gemeente Nijmegen, een prijsvraag uitgeschreven voor het ontwerpen van een woongebouw in Hof van Holland. Hof van Holland ligt in een nieuw te ontwikkelen gebied naast De Oversteek in Nijmegen-Noord. Het gebied moet als een nieuw centrumgebied voor de Waalsprong gaan functioneren met gebouwen in hoge dichtheid en een mix van functies als wonen, winkelen en maatschappelijke voorzieningen. De prijsvraag richt zich op een ontwerp voor de bouw van een wooncomplex van zo’n 70 woningen, gelegen naast een nog te bouwen sporthal en basisschool. De doelstelling van woningstichting Talis was om het winnende ontwerp te gebruiken voor de uitvoering van het wooncomplex.
Stichting Volksbelang van 1895 wil met de prijsvraag een impuls geven aan de ontwikkeling van milieuvriendelijke oplossingen die toegepast kunnen worden in de bouw van betaalbare woningen. Een belangrijk doel van de prijsvraag is daarom het aanboren van slimme en creatieve ontwerpen en technieken die energiezuinige, circulair gebouwde woningen voor een groot publiek mogelijk kunnen maken. Bron: Volksbelang 1895