transformatie naar hotel

Aan de Binckhorstlaan in Den Haag staat het voormalige KPN kantoorgebouw. JADE heeft in samenwerking met Merin een plan gemaakt om het kantoor om te bouwen tot 174 permanente studentenunits met ondersteunende faciliteiten. Hiervan hebben 58 units een gemengde bestemming waardoor ze ook als short stay hotelkamers kunnen fungeren.

Het gebouw dateert uit 1993 en is daarmee nog vrij jong. Voordeel hiervan is dat er qua bouwfysica weining aangepast behoeft te worden. Uitgangspunt is het bestaande gebouw met zijn mogelijkheden en onmogelijkheden ten volle te benutten en zo min mogelijk aanpassingen te doen. Er is gekozen voor zelfstandige units met op de bovenste 3 verdiepingen short-stay hotelkamers.

In de  foyer zijn ondersteunende functies gerealiseerd zoals een restaurant en een ontbijtruimte voor de studenten en hotelgasten. De bestaande parkeergarage blijft benut voor het parkeren van auto’s maar biedt straks tevens plek om alle fietsen droog en uit het zicht neer te zetten. Daarnaast wordt op het dek van de garage een daktuin gerealiseerd waar de studenten en hotelgasten gezamelijk gebruik van kunnen maken voor barbeques en pick-nicks.

Het gehele plan is in Archicad BIM uitgewerkt waardoor tijdens het ontwerpen snel en foutloos wijzigingen doorgevoerd konden worden. In slechts 2 maanden tijd is de omgevingsvergunning aangevraagd en zijn de nodige procedures opgestart. Het college van B&W heeft snel een positief besluit genomen over het plan. De realisatie van het plan is inmiddels volbracht. Het gebouw wordt geexploiteerd door het Teleporthotel.

Ook een nachtje slapen in het Teleporthotel? Dat kan. Boek een kamer via deze site.

projectgegevens

Merin (opdrachtgever)
JADE architecten (ontwerp)
Binckhorstlaan, Den Haag (locatie)

Transformatie kantoor (soort project)
116 studentenwoningen en 58 hotelkamers (nieuw programma)
7350 m2 (oppervlakte)
Uitgevoerd (status)

Broersma bv (constructeur)
Mobius Consult (bouwfysica, brandveiligheid)
Mobius Consult (installaties)
Mees Ruimte & Milieu (permissiemanagement)