interieur transformatie oude school naar woningen

Transformatie
Leiden
Appartement 330 m2 + dakterras 90 m2

Opdrachtgever: Particulier
Aannemer: Wassenaarse Bouwmaatschappij
Interieurbouw: Berka
Installaties: Oostrom
Elektra: Complex
Trap: Metaal Art
Fotografie: Titia Hahne

In de monumentale Nijverheidsschool in Leiden heeft JADE twee voormalige klaslokalen getransformeerd tot een bijzondere woning met een Bed & Breakfast. De lokalen zijn opgedeeld in twee B&B kamers, een slaapkamer en een riante woonruimte. Deze worden onderling verbonden door de voormalige schoolgang, waardoor de gebouwstructuur goed leesbaar blijft.

Naast de transformatie van deze lokalen en de nieuwe indeling heeft JADE ook het interieur van de woning ontworpen. Een fris en speels kleurenpalet is in de hele woning toegepast waardoor de nieuwe plek een eigen karakter krijgt maar ook refereert aan de voormalige functie van het gebouw.

De kamers in de Bed & Breakfast hebben ieder een eigen kleur die door het hele verblijf is doorgezet: van de gordijnen tot in de badkamer. De woonruimte en de slaapkamer daarentegen lopen visueel in elkaar over door de grote kastenwand die van de keuken tot aan de badkamer reikt.

De designtrap is mede door de gedurfde keuzes van onze opdrachtgevers mogelijk gemaakt. Samen met Metaal Art hebben we de details fijngeslepen. De zachte lichtblauwe kleur en de fijne metaalstructuur maken de trap een aangename blikvanger.