verbouwing koetshuis

In een deel van Den Haag dat in de Tweede Wereldoorlog per ongeluk door de geallieerden werd gebombardeerd staat een pand dat ooit als koetshuis en later door een begrafenisondernemer werd gebruikt.

De garagefunctie op de begane grond is behouden gebleven, nu echter als werkplaats voor het reviseren van oldtimers.

De bovenliggende verdiepingen werden ooit verhuurd als appartement, maar zullen nu grondig worden verbouwd: de eetkamer wordt uitgebreid over het dakterras met een keuken die doorloopt van binnen naar buiten. De kap met spantconstructies wordt geopend, de badkamer staat daar als een los interieurelement in.

Een aantal bijzondere elementen geven het huis een bijzonder karakter: de autowerkplaats wordt door middel van een schuifwand uit oude ramen afgescheiden van een atelier. De oude ensuite-kasten op de eerste verdieping krijgen een metamorfose. Stalen trappen, hekken en kozijnen vormen nieuwe toevoegingen in het huis, net als de binnen-buitenkeuken die doorloopt van binnen via het dakterras naar de patio op de begane grond.

projectgegevens

Particulier (opdrachtgever)
JADE architecten (ontwerp)
Den Haag (locatie)

Verbouwing Koetshuis (soort project)
290 m2 (oppervlakte)
Uitgevoerd (status)

Atko (constructeur)
Bulthuis (uitvoering)