Verbouwing van een jaren 80 villa in Voorschoten

in Voorschoten heeft Jade een ontwerp gemaakt voor de verbouwing van een jaren 80 villa. Het ontwerp maakt gebruik van de stijlvolle orginele voorgevel. Deze wordt gemoderniseerd door het toepassen van nieuwe kozijnen en het vereenvoudigen van het gevelbeeld. De houten delen worden vervangen door metselwerk en de hemelwaterafvoeren worden versimpeld en krijgen dezelfde kleur als de kozijnen.
Aan de achterzijde wordt de woning uitgebreid met een grote aanbouw. Deze uitbouw is voorzien van een glazen gevel waarmee de woonkamer, keuken en slaapkamer worden verbonden met de nieuw aan te leggen tuin.
Het dak van de uitbouw wordt voorzien van een groen dak en zonnepanelen. Het groene dak heeft niet alleen waarde voor de duurzaamheid van de woning maar zorgt er ook voor dat het uitzicht in de slaapkamer op de 1e verdieping sterk wordt verbeterd.

projectgegevens

Particulier (opdrachtgever)
JADE architecten (ontwerp)
Voorschoten (locatie)

verbouwing villa (soort project)
277 m2 (oppervlakte)
in uitvoering (status)

JADE architecten (fotografie)
Atko (constructeur)
Koeleman Bouw BV (uitvoering)