Verbouwing
Krimpen aan de lek
Oppervlakte: 965 m2
(750 m2 bestaand) 

Opdrachtgever: Particulier
Bouwfysica: BCD Advies

In een groene wijk in Krimpen a/d Lek heeft JADE architecten opdracht voor een zeer grondige renovatie van deze jaren 70 woning. Het huis krijgt een flinke upgrade waarbij de buitenzijde een transformatie ondergaat en de woonruimtes beter in relatie komen te staan tot de tuin en de stand van de zon.

In het hart van de woning wordt een grote vide gecreëerd met daklichten erboven zodat er in het donkerste gedeelte van de woning veel daglicht naar binnen zal vallen. De vide zal tevens een bijzonder element in het interieur vormen waarbij de doorlopende kastenwand een verbinding tussen de verschillende ruimtes maakt. De stalen trap in een opvallende kleur matcht goed met de warme eikenhouten afwerking van het meubel en vormt samen met de overige materialen in de woning een mooi, genuanceerd materialenpalet. 

De energieprestatie van de woning zal na verbouwing zeer energiezuinig zijn. Om dit niveau te bereiken zal het metselwerk buitenblad van de woning volledig verwijderd worden om vervolgens een nieuwe hoogwaardige thermische schil te creëren op basis van houtvezel isolatie. De gevel wordt daarna afgewerkt met nieuwe, duurzame materialen. Het typische jaren 70 karakter wordt hiermee getransformeerd tot een lichte, hedendaagse woning.

Momenteel is de verbouwing in volle gang. Zie hier hoe de energieprestatie en de luchtdichtheid van de woning werd getest.