verbouwing huis

In de plaats Berkenwoude, een plaats in de omgeving van de stad Rotterdam, is gestart met het ontwerp en de verbouwing van een vrijstaande woning in een prachtig polder landschap.

Om de woning optimaal te laten profiteren van de prachtige omgeving is er een ingrijpende verbouwing voorgesteld. In de bestaande woning wordt nauwelijk gebruik gemaakt van het contact met de tuin en de omgeving. Met de sloop van de bestaande serre en het opbreken van de achtergevel wordt de relatie binnen-buiten extra versterkt. Op de 1e verdieping draagt het toepassen van een extra grote dakkapel bij aan het geheel. Zodat ook de verblijfsruimtes op deze verdieping zicht hebben op de omgeving.

De complete woning wordt voorzien van een nieuwe zinken gevel. Wat de bestaande woning een fraaie nieuw toevoeging geeft. Daarnaast wordt de woning ook installatie technisch onder handen genomen. Zodat ook aan de duurzaamheids wensen wordt voldaan.

Particulier (opdrachtgever)
JADE architecten (ontwerp)
Berkenwoude (locatie)

Verbouwing vrijstaande woning (soort project)
199 m2 (oppervlakte)
Ontwerp (status)

Atko (constructeur)
Butter & Voogt (uitvoering)
Theuns Interieurbouw (interieurbouw)