nieuwbouw huis

Aan de Oostmeerlaan in Berkel en Rodenrijs zijn diverse woningbouwplannen in ontwikkeling. Het nieuwbouw huis op Kavel 4 maakt onderdeel uit van een kleinschalig woningbouwplan genaamd Meerpolder met in totaal 5 kavels.

Dit kavel is bijzonder door zijn positionering ten opzichte van de overige kavels. Zowel aan de voorzijde als de achterzijde is een toegang tot het kavel. De verbinding tussen beide toegangen is de basis voor het ontwerp van de woning. Daarnaast zijn er stedenbouwkundige voorwaarden die van invloed zijn op het ontwerp. Een voorbeeld hiervan is dat de voorgevel niet breder dient te zijn dan 10 meter. Het resultaat is een volume waarbij de 1e verdieping gedraaid is ten opzichte van de begane grond. Hiermee wordt de entree van de woning gemarkeerd en ontstaat er een ruimtelijke verbinding tussen de begane grond en de 1e verdieping.

Het overstek dient tevens als zonwering voor de begane grond. Daarnaast is dit de overdekte plek in de tuin waar de bewoners kunnen zitten en contact hebben met zowel de voor- als de achtertuin.

De as over het kavel en de entree zone wordt gemarkeerd door een betonnen pad en gevel, dit sluit aan bij de fraaie gevelsteen die het volume zijn massa geeft.

Het dak van het hoge volume is voorzien van zonnecellen en het dak van de keuken bestaat uit een groen dak als warmte buffer en wateropvang.

projectgegevens

Particulier (opdrachtgever)
JADE architecten (ontwerp)
Meerpolder, Berkel en Rodenrijs (locatie)

Nieuwbouw woning (soort project)
254 m2 (oppervlakte)
In uitvoering (status)

Breedid (constructeur)
Koeleman Bouw BV (uitvoering)
Theuns Interieurbouw (interieurbouw)
Climatic Design Consult (bouwfysica)