vrijstaande villa

Op een voormalige camping wordt het plangebied ‘De Nieuwkoopse Eilanden’ gerealiseerd. De nieuwbouwkavels liggen verspreid over een aantal landtongen tussen de Nieuwkoopse Plassen en de Zuideinderplas in Zuidhoek, Nieuwkoop.

De locatie-eigenschappen van dit kavel worden in de opzet van het huis volop benut. De randvoorwaarden in het stedenbouwkundig plan en het vastgelegde bouwvlak van het kavel zijn hier ook op gebaseerd en definiëren een hoofdvolume op de zon en uitzicht met een bijgebouw op het noorden tevens de grens met de buren.

Het ogenschijnlijk simpele huis kenmerkt zich door een robuust gebruik van metselwerk met diep terugliggende voeg en beschikt over twee bijzondere luifels. De luifel aan de voorzijde vergroot de zichtbaarheid vanaf de weg en aan de achterzijde ontstaat een veranda met zicht op het water.
Beneden vloeit de keuken over in de woonkamer. De keuken ligt bewust aan de straatzijde voor contact met de wijk en het terras voor de ochtendkoffie. In de woonkamer zit men uit het zicht, daardoor is deze fijn privé.

In het dak boven de trap is een daklicht gemaakt waardoor in het normaal donkerste deel van het huis nu overvloedig daglicht binnenvalt. Op de 1e verdieping bevinden zich de slaapkamers. Deze zijn allen georiënteerd op het zicht en het licht rondom. Ook de badkamer ligt aan de gevel.

Het dak wordt voorzien van in de vlakke dakpannen geïntegreerde zonnecellen en zonnecollectoren. Het huis wordt verwarmd en gekoeld door een bodemwarmtesysteem.

Kijk ook eens naar de andere woningen die wij in dit plangebied hebben gerealiseerd of aan het ontwerpen zijn:

kavel 1 (gerealiseerd)
kavel 15 (gerealiseerd)
kavel 17 (gerealiseerd)
kavel 20 (gerealiseerd)
kavel 31 (gerealiseerd)
kavel 40 (gerealiseerd)

projectgegevens

Particulier (opdrachtgever)
JADE architecten (ontwerp)
Zuidhoek Nieuwkoop (locatie)

Nieuwbou woning (soort project)
278 m2 (oppervlakte)
Uitgevoerd (status)

Atko (constructeur)
Koeleman Bouw BV (uitvoering)
Climatic Design Consult (bouwfysica)