nieuwbouw woning nieuwkoop

Op een voormalige camping wordt het plangebied ‘De Nieuwkoopse Eilanden’ gerealiseerd. De nieuwbouwkavels liggen verspreid over een aantal landtongen tussen de Nieuwkoopse Plassen en de Zuideinderplas in Zuidhoek, Nieuwkoop. Kavel 40 ligt in fase 4.

JADE architecten heeft haar 6e opdracht gekregen voor het ontwerp en uitvoering van een vrijstaande woning. Onze opdrachtgevers zochten naar een plek waar het volledige woonprogramma op de begane grond gerealiseerd kan worden. Op het gekozen kavel is dit mogelijk. Het kavel is een ‘special’ waardoor er veel vrijheid is qua ontwerp.

Dit kavel is in tegenstelling tot veel andere kavels niet gericht op de Nieuwkoopse plas, maar op het onlangs aangelegde natuurpark. De kavel biedt fantastisch zicht over een van de lange waterlijnen grenzend aan het rietlandschap.

Met dit als uitgangspunt ontstaat er een een-laagse woning met rondom zicht op het landschap en dat zich met veel glas opent naar het water. De diverse woonruimten zijn zo gepositioneerd dat ze steeds een ander uitzicht bieden en op verschillende tijden de zon in de woning binnenlaten. De ruimten zijn verbonden door een centrale gang met daglicht via het groene dak.

Het volume is voorzien van een groot overstek dat een beschutte zitplek aan het water biedt. De woning wordt uit twee materialen opgetrokken in een kleurstelling passend bij het rietlandschap. De massieve boven en onderzijde bestaat uit metselwerk. Tussen het metselwerk wordt de woning van een veel lichter materiaal voorzien.

Het platte sedumdak biedt plaats aan 26 zonnepanelen. Het huis wordt verwarmd en gekoeld door een bodemwarmtesysteem.

Kijk ook eens naar de andere woningen die wij in dit plangebied hebben gerealiseerd of aan het ontwerpen zijn:

kavel 1 (gerealiseerd)
kavel 15 (gerealiseerd)
kavel 17 (gerealiseerd)
kavel 20 (gerealiseerd)
kavel 31 (gerealiseerd)
kavel 40 (gerealiseerd)

projectgegevens

Particulier (opdrachtgever)
JADE architecten (ontwerp)
Zuidhoek Nieuwkoop (locatie)

Nieuwbouw woning (soort project)
174 m2 (oppervlakte)
Uitgevoerd (status)

Atko (constructeur)
Fred Verweij (uitvoering)
Climatic Design Consult (bouwfysica)