TRANSFORMATIE

• Durf te dromen
• Maak van een leegstaand gebouw een duurzame parel
• Match het met de vraag van de markt
• Complexe opgaven tot in de puntjes uitgewerkt

ontwerp slim | verlies geen ruimte

perfecte plek midden in de stad

wat als de Dongecentrale weer energiecentrale wordt?

succesvol transformeren vraagt expertise

stel een goed verdienmodel op

gebruik karakteristieke elementen

Transformeer je gebouw samen met JADE architecten.
Maak een afspraak voor een inspirerend schetsgesprek!

schetsgesprek
“Ik vind dit het mooiste project van Mozaïek Wonen”

Thijs Boers
teamleider Vastgoedontwikkeling bij Mozaïek Wonen,
over de transformatie van het voormalige stadskantoor naar 53 sociale huurwoningen in hartje Gouda.
Bron: Van Wijnen

facts & figures

1600

aanmeldingen voor transformatie stadskantoor Gouda

820

leidinggaten geboord in beton

30997

leegstand herontworpen

Verdienmodel

Bekijk transformeren eens als verdienmodel. In de huidige markt is de Return Of Investment snel positief. Veel leegstaande gebouwen hebben de potentie om aangepast te worden aan een andere functie, andere gebruikers en aan de nieuwe tijd. Hergebruik verlengt het bestaan van gebouwen en maakt ze toekomstbestendig. Dit is mooi, behoudt karakter, is duurzaam en creëert financiële continuïteit.

Procesmanagement

Transformeren is complex en niet voor iedereen weggelegd. Er komen veel onverwachte vragen op je af. Als architect vormen we de belangrijkste schakel in de afstemming van de eigenschappen van een gebouw op die van zijn gebruikers en zijn omgeving. We vertalen de wensen van opdrachtgever en integreren de eisen van de gemeente. JADE architecten heeft laten zien het proces van transformatie te beheersen. We hebben complexe gebouwen succesvol getransformeerd. We zitten daarbij als een spin in het web tussen gemeente, vergunningen, opdrachtgevers, adviseurs en de gebruikers. Wij mogen ons inmiddels expert noemen. We verzorgen het ontwerp, de vergunningsaanvraag, de technische uitwerking en begeleiden de bouw.

Eerst rekenen dan tekenen

Projectontwikkeling is risicovol, je wilt in een vroeg stadium zien wat er mogelijk is en of dit financieel haalbaar is. Wij onderzoeken de haalbaarheid van een transformatie of herbestemming. Hierna staan alle te verwachten kosten tegenover de mogelijke opbrengst.

Resultaat telt

Gouda hebben we het voormalige stadskantoor van de gemeente getransformeerd naar 53 sociale huurwoningen. Het gebouw is gelegen midden in het centrum en stond 2 jaar leeg, er kwamen steeds meer winkels in de plint leeg te staan. Na transformatie hebben zich 1600 mensen gemeld om hier te mogen huren. Samen met de aannemer Van Wijnen en de opdrachtgever Mozaïek Wonen hebben we waarde gecreëerd. Dit was niet gelukt zonder het voorbereidende werk van JADE architecten en de vorige eigenaar. Het is mooi om te zien dat ruimten in de plint weer verhuurd zijn aan leuke ondernemers.

BIM

Sinds 2010 ontwerpen wij projecten in een Building Information Model. Door de juiste informatie in het model te zetten kan een aannemer al in een vroeg stadium een goede offerte maken zonder onnodig veel risico. Hierdoor is een project sneller haalbaar.

Bouw voor de toekomst

De levensduur van een gebouw is lang, terwijl gebruikers komen en gaan. Wij hechten grote waarde aan toekomstbestendige ontwerpen omdat deze de mogelijkheid bieden zich steeds weer aan te passen aan de wensen van de gebruiker. Een gebouw dat veranderingen mogelijk maakt gaat per definitie lang mee. Een toekomstbestendig gebouw is op de markt meer waard.

Project selectie

Contact

Durf te dromen en ga van start met je eigen transformatie. Buig leegstand om tot waarde!

Bespreek uw plannen met Eelco Dekker, onze coördinator transformatie en herbestemming.

Samen maken we een gezonde businesscase.

Coördinator transformatie en herbestemming
ir. Eelco Dekker

telefoon
06 52322850

bezoekadres
Goudsesingel 192
3011KD Rotterdam

e-mail
info@jadearchitecten.nl

Lid BNA (erkend bureau)