Skip to main content

Hergebruik

Veranderbare en aanpasbare gebouwen.
De grootste winst ligt in energie-neutrale renovatie en herbestemming van bestaande gebouwen. Wij onderzoeken en onthullen waardevolle elementen, focussen op behoud en reparatie in plaats van vervanging. Onze gebouwen zijn demontabel, aanpasbaar en duurzaam met toegankelijke reparatiemogelijkheden. Zo maken we renovaties en herbestemmingen toekomstbestendig, met behoud van karakter.

Om op grotere schaal een duurzame omgang met onze gebouwde omgeving te bereiken moeten bestaande gebouwen worden gerenoveerd en aangepast zodat ze geen netto energie verbruiken.
Als architect zijn we een belangrijke schakel in de afstemming van een gebouw op die van zijn gebruikers en de omgeving. Met onze kennis komen wij er snel achter welke potentie een bestaand gebouw heeft, wat voor functie hierbij past en hoe we dit voor elkaar kunnen krijgen. Hierbij worden maatregelen genomen om de gebouwen energie-efficiënt te maken en hun energieverbruik volledig te compenseren met hernieuwbare energiebronnen.

Daarnaast geven we de voorkeur aan het repareren van bestaande onderdelen en componenten van gebouwen in plaats van ze te vervangen door nieuwe. Deze aanpak vermindert afval, bespaart kosten en behoudt de materialen die al zijn gebruikt, wat bijdraagt aan een duurzamere benadering van gebouwonderhoud en -beheer. Deze duurzame vorm van renovatie draagt daarnaast ook bij aan behoud van de karakteristieken van een gebouw of plek. 

Transformatie monumentale school naar kleurrijk appartement met B&B, Leiden
Binnenstedelijke transformatie van kantoor naar appartementen, Rotterdam

We ontwerpen gebouwen vanuit onderdelen die eenvoudig gedemonteerd en aangepast kunnen worden. Deze onderdelen zijn zo gemaakt dat ze lang meegaan, en ze worden geleverd met garanties om hun kwaliteit te waarborgen. Bovendien zorgen we ervoor dat reparatieservices gemakkelijk beschikbaar zijn, zodat eventuele problemen snel en efficiënt kunnen worden opgelost. Hierdoor worden de gebouwen duurzamer, flexibeler en beter onderhouden, wat bijdraagt aan een langere levensduur, een lagere milieubelasting, en lagere onderhoudskosten.

neem contact op
Toekomstbestendige herbestemmingen met behoud van karakter
Transformatie Heilig Hartkerk, Schiedam

Transformatie kerk, Schiedam

Heilig Hartkerk wordt zorglocatie

Delftsevaart, Rotterdam

Binnenstedelijke transformatie van kantoor naar appartementen

interieur transformatie oude school naar woningen

Kleurrijk appartement met B&B, Leiden

Transformatie monumentale school naar kleurrijk appartement met B&B

Transformatie De Jagerstraat, Rotterdam

Binnenstedelijke transformatie van schoolgebouw naar appartementen

Verbouwing jaren 70 woning, Krimpen aan de Lek

Nieuw duurzaam jasje en herindeling van woning in groene omgeving

Appartement, Leiden

Transformatie monumentale school naar appartement met dakterras

verbouwing

Parkvilla, Voorschoten

Jaren 70 woning nu comfortabel en energiezuinig