Skip to main content

verbouwing

Wij realiseren comfortabele, gezonde en veranderbare woningen die zeer weinig energie vereisen

Je eigen huis verbouwen? JADE architecten biedt hiervoor sinds 2010 een laagdrempelige service. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en begeleiden van de verbouwingen van bijzondere particuliere woningen. Wij helpen je vanaf de eerste schets tot de oplevering met het realiseren van de verbouwing.

Wat kenmerkt een verbouwingsontwerp van JADE?

  • versterking van karakteristieke elementen
  • nieuw gebruik van bestaande ruimtes
  • omgeving, zicht en licht als uitgangspunt
  • samenhang in gebruik en architectuur
  • verbetering van energieverbruik, gezondheid en comfort

Benieuwd naar onze ideeën voor jouw woning? Vraag een vrijblijvend schetsgesprek aan

neem contact op

Bouw je in Rotterdam?

Je mag vergunningsvrij verbouwen als je een architect inschakelt die door de gemeente gecertificeerd is, zo kan jouw project sneller gerealiseerd worden. JADE is gecertificeerd ‘Architect aan Zet’

  • vergunning wordt direct verleend
  • geen leges

In zes stappen je woning vernieuwd

01 schetsgesprek

Leer ons kennen tijdens het SchetsGesprek. Samen kijken we naar jouw huis en verbouwplannen, of je ideeën aansluiten bij die van ons, naar je voorkeuren, wensen en budget. Je krijgt een beeld van wat wij maken, hoe wij werken, wie wij zijn en of het simpelweg klikt. Deze architectonische proefrit is gratis en vrijblijvend. Met architectenpennen en schetspapier praten we al schetsend over jouw dromen en wensen. Je krijgt een goede indruk van ons, het ontwerp- en bouwproces, en nieuwe inzichten voor je woning.

02 ontwerp

Aan de slag. Als het schetsgesprek leidt tot een samenwerking maken we in deze fase het ruimtelijk ontwerp. We meten en inventariseren de woning, herkennen de kwaliteiten en tekenen het in 3D. Op basis van je wensen en eisen, onze eigen expertise, en verbeterpunten en potenties van het bestaande huis maken we tekeningen van de indeling, gevelimpressies en interieurbeelden. Ook toetsen we globaal of het plan financieel, technisch en procedureel haalbaar is en bekijken wij of het energieverbruik van het huis kan verbeteren. We nemen je mee door het virtuele nieuwe huis door middel van 3D-modellen.

03 uitwerking

Op naar de bouwvergunning. Het ontwerp wordt gedetailleerder: gevelmaterialen worden onderzocht en in beeld gebracht. We tekenen bouwkundige plattegronden, doorsneden en gevels en overleggen met constructeur en bouwfysicus over constructie, duurzaamheid en installaties. Een aannemer wordt bij het plan betrokken: we helpen je bij de selectie van de uitvoerende partij en leveren input voor de kostenraming. Wij toetsen het plan op regelgeving en zorgen voor de aanvraag van de omgevingsvergunning.

04 voorbereiding

De bouw wordt voorbereid. Bijna alles is bekend, de focus ligt op details en integratie van verschillende bouw- en afbouwkeuzes tot één totaalplan. Samen maken we definitieve keuzes in afwerking, kleuren en materialen. Je kunt ons inzetten om de keuken, sanitaire ruimten, trap, verlichting, inbouwkasten of tuininrichting met precisie uit te werken. Wij tekenen het huis tot in detail en omschrijven het werk: het is belangrijk dat de aannemer goed wordt voorbereid op zijn taak. De maakbaarheid van het ontwerp krijgt alle aandacht zodat werkelijk datgene wordt gebouwd wat is ontworpen.

05 bouw

De bouw. In deze laatste fase wordt je droom werkelijkheid. De aannemer bouwt het ontwerp zoals wij met je hebben bedacht. We controleren tekenwerk van uitvoerende partijen en adviseren jou en de bouwers op afstand. De laatste keuzes in afwerking worden gemaakt. We bewaken de esthetische kernwaarden, monitoren de bouw op locatie en hebben daar op geplande momenten met jou en de aannemer overleg. Afspraken, besluiten en actiepunten worden vastgelegd in verslagen. Na een gezamenlijke oplevering betrek je de vernieuwde woning.

06 klaar!

Het huis is nu jouw domein. Wat begon als een idee is vertaald naar jouw unieke woning waarvan er maar één bestaat. De inrichting staat op zijn plaats, de tuin aangelegd en je geniet van het vernieuwde huis: het ontwerp is tot leven gekomen. Wij komen nog eens langs, benieuwd naar het eindresultaat en met fototoestel. En dit keer met champagne om over jouw woonervaringen te horen en hoe je het ontwerp- en bouwproces met ons hebt beleefd. De PrestatieTest geeft ons inzicht in je ervaringen met JADE architecten en de beleving van je nieuwe huis!

JADE projecten:

interieur transformatie oude school naar woningen

Kleurrijk appartement met B&B, Leiden

Transformatie monumentale school naar kleurrijk appartement met B&B

Verbouwing jaren 70 woning, Krimpen aan de Lek

Nieuw duurzaam jasje en herindeling van woning in groene omgeving

Appartement, Leiden

Transformatie monumentale school naar appartement met dakterras

verbouwing

Parkvilla, Voorschoten

Jaren 70 woning nu comfortabel en energiezuinig

verbouwing villa

Villa panorama, Voorschoten

Uitbreiding en modernisering jaren 80 villa

De Nijverheid, Leiden

Kluswoningen in oude Nijverheidsschool

Polderview, Berkenwoude

Een warme jas voor een onbeschut huis

jachthuis

Kunstzinnig jachthuis, Wouwse Plantage

Wonen in een jachthuis met galerie

Bungalow, Oostvoorne

Van bungalow naar energiezuinige villa

Nooitgedacht, Reeuwijk

Energiezuinig wonen in een verbouwde boerderij

verbouwing woning

Jaren 30 woning, Voorschoten

Een kookeiland van 7 meter

Koetshuis, Den Haag

Verbouwing voormalig koetshuis

verbouwing jaren 30 woning

Jaren 30 woning, Voorburg

Strakke meubels op maat na een ingrijpende verbouwing

Villa Meijendel, Wassenaar

Uitbreiding villa in duingebied

Chateautjes, Rotterdam

Verbouwing wijnwinkel

“Jullie waren altijd bereid om te luisteren naar onze ideeën, ook als zaken niet doorgingen bleven jullie geduldig en plezierig om mee te werken”

Opdrachtgever woning Nieuwkoop