Verbouw je woning tot droomhuis

• Benutten van aanwezige potenties
• Waardebehoud of -vermeerdering
• Duurzaam en energiezuinig
• Van ontwerp tot oplevering

versterking van karakteristieke elementen
passiefhuis architect
nieuw gebruik van bestaande ruimtes
omgeving, zicht en licht als uitgangspunt
wonen in unieke panden
deelontwerpen in specifieke afbouwmodules
verbetering van energiehuishouding en comfort

Benieuwd naar de kansen voor jouw woning?
Lees verder over de werkwijze
of vraag direct een vrijblijvend schetsgesprek aan

schetsgesprek
“daar hadden we zelf nooit aan gedacht”

In 6 stappen je woning vernieuwd

01 schetsgesprek

Leer ons kennen tijdens het SchetsGesprek. Samen kijken we naar jouw huis en verbouwplannen, of je ideeën aansluiten bij die van ons, naar je voorkeuren, wensen en budget. Je krijgt een beeld van wat wij maken, hoe wij werken, wie wij zijn en of het simpelweg klikt. Deze architectonische proefrit is gratis en vrijblijvend. Met architectenpennen en schetspapier praten we al schetsend over jouw dromen en wensen. Je krijgt een goede indruk van ons, het ontwerp- en bouwproces, en nieuwe inzichten voor je woning. Het gesprek vindt bij voorkeur plaats bij je thuis. Wij werken door heel Nederland.

02 ontwerp

Aan de slag. Als het schetsgesprek leidt tot een samenwerking maken we in deze fase het ruimtelijk ontwerp. We meten en inventariseren je woning, herkennen de kwaliteiten en tekenen het in 3D. Op basis van je wensen en eisen, onze eigen expertise, en verbeterpunten en potenties van het bestaande huis maken we tekeningen van de indeling, gevelimpressies en interieurbeelden. Ook toetsen we globaal of het plan financieel, technisch en procedureel haalbaar is en bekijken wij of het energieverbruik van het huis kan verbeteren. We nemen je mee door het virtuele nieuwe huis door middel van 3D-modellen.

03 uitwerking

Op naar de bouwvergunning. Het ontwerp wordt gedetailleerder: gevelmaterialen worden onderzocht en in beeld gebracht. We tekenen bouwkundige plattegronden, doorsneden en gevels en overleggen met constructeur en bouwfysicus over constructie, duurzaamheid en installaties. Een aannemer wordt bij het plan betrokken: we helpen je bij de selectie van de uitvoerende partij en leveren input voor zijn kostenraming. De uitkomsten ervan koppelen we terug naar het ontwerp, eventueel na overleg met een kostendeskundige. Wij toetsen het plan op regelgeving en zorgen voor de aanvraag van de omgevingsvergunning.

04 voorbereiding

De bouw wordt voorbereid. Bijna alles is bekend, de focus ligt op details en integratie van verschillende bouw- en afbouwkeuzes tot één totaalplan. Samen maken we definitieve keuzes in afwerking, kleuren en materialen. Je kunt ons inzetten om de keuken, sanitaire ruimten, trap, verlichting, inbouwkasten of tuininrichting met precisie uit te werken. Wij tekenen het huis tot in detail en omschrijven het werk: het is belangrijk dat de aannemer goed wordt voorbereid op zijn taak. De maakbaarheid van het ontwerp krijgt alle aandacht zodat later werkelijk datgene wordt gebouwd wat is ontworpen.

05 bouw

De bouw. In deze laatste fase wordt je droom werkelijkheid. De aannemer bouwt het ontwerp zoals wij met je hebben bedacht. We controleren tekenwerk van uitvoerende partijen en adviseren jou en de bouwers op afstand. De laatste keuzes in afwerking worden gemaakt. We bewaken de esthetische kernwaarden, monitoren de bouw op locatie en hebben daar op geplande momenten met jou en de aannemer overleg. Afspraken, besluiten en actiepunten worden vastgelegd in verslagen. Na een gezamenlijke oplevering, eventueel in bijzijn van een externe deskundige, betrek je de vernieuwde woning.

06 klaar

Het huis is opnieuw jouw domein. Wat begon als een droom is vertaald naar jouw unieke woning waarvan er maar één bestaat. De inrichting staat op zijn plaats, de tuin aangelegd en je geniet van het vernieuwde huis: het ontwerp is tot leven gekomen. Wij komen nog eens langs, benieuwd naar het eindresultaat en met fototoestel. En dit keer met champagne om over jouw woonervaringen te horen en hoe je het ontwerp- en bouwproces met ons hebt beleefd. De PrestatieTest geeft ons inzicht in je ervaringen met JADE architecten en de beleving van je nieuwe huis!

Verbouwing woning Berkenwoude
“Een uitgekiend ontwerp op basis van bestaande architectuur, tuin en indeling”

21

schetsgesprekken in 2018

190

langste afstand tot project

40

opgeleverde projecten

199

mensen wonen in een jade woning

23

bouwoverleggen in 2018

33

3D modellen thuis op de bank bekeken

projectselectie