Skip to main content
Passiefhuissamen

Wat houdt ons tegen? TV uitzending

By juli 3, 2024juli 12th, 2024No Comments

Nederland warmt op. Zelfs twee keer zo snel als gemiddeld in de rest van de wereld. Om de hitte te lijf te gaan, schaffen we steeds meer airco’s aan. Maar juist die airco’s dragen ook weer bij aan klimaatverandering. Hoe houden we het hoofd koel zonder de planeet verder op te warmen? Kunnen we door onze huizen aan te passen en anders te bouwen de opmars van de airco een halt toeroepen? Wat houdt ons tegen om koel te bouwen?

In het programma Wat houdt ons tegen? van Omroep HUMAN duikt schrijver en journalist Jeroen Smit samen met klimaatjournalisten Jaap Tielbeke en Daphné Dupont-Nivet in de wereld van de grote klimaatvervuilers. In het nieuwe seizoen onderzoekt het team onder andere hoe we kaas zonder koe kunnen maken, wat nodig is om onze vervuilde wateren weer schoon te krijgen en wat ons tegen houdt om in verhitte tijden het hoofd koel te houden.

In de aflevering ‘Cooler zonder Airco’ komt HUMAN bij het passiefhuis uit als tegenhanger van de airco. JADE laat aan de hand van ons nieuwe passieve kantoor en appartementen in Rotterdam zien hoe je installatie-arm kunt ontwerpen en bouwen met een hoog comfort en lage energierekening.

17 juli om 20:55 uur op NPO 2 en NPO Start