woningbouw

• Ontdek wat de markt vraagt

• Betrek bewoners bij de planvorming

• Bouw voor de toekomst

JADE ontwerpt uw succesvolle woningbouwproject:

contact
woningbouw

circulaire passiefhuizen

interactie tussen bewoners

flexibele plattegronden

mix van woningtypen voor een divers publiek

we gebruiken materialen die mooi verouderen

gebouwen met karakter

‘ JADE architecten heeft van alle inzendingen de hoogste score gekregen voor hun uiterst flexibele woonprogramma’

jury prijsvraag Floris V-Laan Waalwijk

nieuwbouw project

facts & figures

499

mensen wonen in een jade woning

6461

langste afstand tot project

34097

aan woningen ontworpen

Bouw voor de toekomst

De levensduur van een gebouw is lang, terwijl gebruikers komen en gaan. Wij hechten grote waarde aan toekomstbestendige ontwerpen omdat deze de mogelijkheid bieden zich steeds weer aan te passen aan de wensen van de gebruiker. Een gebouw dat veranderingen mogelijk maakt gaat per definitie lang mee. Een huis dient in de eerste plaats toekomstbestendig te zijn doordat het in de loop der tijd aangepast kan worden aan veranderingen in de gezinssamenstelling. Een toekomstbestendig huis is op de markt meer waard.

Jarenlange training

We hebben enorm veel ervaring in het vertalen van woonwensen naar goede plattegronden. Jarenlange training en gesprekken met bewoners hebben ons geleerd wat mensen belangrijk vinden in een woning.

Bouw duurzaam

Om nieuwe woningen duurzaam te maken is het van belang de woningen als passiefhuis te ontwerpen. Een passiefhuis verkrijgt zijn warmte via passieve warmtebronnen zoals de zon, bewoners en apparaten. De warmte van de passieve warmtebronnen wordt door de goede thermische isolatie en de goede kierdichting binnengehouden. Kortom investeer iets meer in de gebouwschil en bezuinig op installaties. De verkoop of verhuurprijs kan hoger liggen doordat de woning zijn waarde behoudt en de jaarlijkse kosten voor energie op 0 uitkomen.

Gebruik goede materialen

Stel je een wereld voor waarin alles herstelbaar, herbruikbaar en regeneratief is ontworpen. En stel je voor dat je hieraan kunt meebouwen – hier en nu! JADE architecten heeft hier werk van gemaakt om te beginnen door het manifest van de BNA te omarmen en vervolgens met de circulaire ontwerpprincipes aan de slag te gaan. De essentie van de circulaire economie en specifiek circulaire architectuur is dat bouwproducten niet langer een levenscyclus met een begin en einde hebben. In een circulaire economie bestaat geen afval, zij is gebaseerd op een gesloten kringloop waarbij de inzet van nieuwe grondstoffen wordt vermeden. Producten, componenten en materialen worden opnieuw ingezet met behoud van kwaliteit van structurele eigenschappen: ‘gebruik’ in plaats van ‘verbruik’. Wij zien circulariteit als een middel om meerwaarde te creëren. Gezondheid te bevorderen, lucht te zuiveren, water te zuiveren, energie te leveren.

Procesmanagement

JADE architecten vormt een belangrijke schakel in de afstemming van de eigenschappen van een gebouw op die van zijn gebruikers en zijn omgeving. Wij weten wat er komt kijken bij het realiseren van een woongebouw. We vertalen de wensen van opdrachtgever en integreren de eisen van de gemeente. We zitten als een spin in het web tussen gemeente, vergunningen, opdrachtgever, adviseurs en de gebruikers. We verzorgen het ontwerp, de vergunningsaanvraag, de technische uitwerking en begeleiden de bouw.

BIM

Sinds 2010 ontwerpen wij projecten in een Building Information Model. Door de juiste informatie in het model te zetten kan een aannemer al in een vroeg stadium een goede offerte maken zonder onnodig veel risico. Hierdoor is een project sneller haalbaar. Daarnaast is het mogelijk voor opdrachtgevers en of aannemers het gebouw ter plaatse in 3D te bekijken en daarmee sneller te kunnen schakelen.

Project selectie

Contact

Bouw voor de toekomst!

Bespreek uw plannen met Eelco Dekker, onze coördinator woningbouw.

Samen maken we een gezonde businesscase.

Coördinator woningbouw
ir. Eelco Dekker

telefoon
06 52322850

bezoekadres
Goudsesingel 192
3011KD Rotterdam

e-mail
info@jadearchitecten.nl

Lid BNA (erkend bureau)