De levendige Zwart Janstraat in het Oude Noorden van Rotterdam kenmerkt zich door een aaneengesloten winkelplint met daarboven woningen. Op een enkele plek na, zoals dit braakliggend stukje grond. Dit binnenstedelijke kavel biedt een fantastische kans aan zelfbouwers. Mensen die hun eigen woning willen vormgeven. De fijne breedte van het kavel en het aantal mogelijke bouwlagen leggen de basis voor twee bijzondere stadswoningen.

De bovenste twee verdiepingen zijn reeds vergeven maar voor de onderste twee lagen (begane grond en 1e verdieping) zijn wij op zoek naar mensen die wonen en werken willen combineren. De begane grond mag geheel bebouwd worden met een afmeting van ca. 9 x 17 m wat zich uitstekend leent voor bijvoorbeeld een kantoor, winkel, koffiebar, traiteur of atelier. Maar het mag ook (deels) bij de woning er boven getrokken worden. Hiervoor is wel een bestemmingsplan wijziging nodig. De woning op de 1e verdieping is ca. 9 x 12,5 m. Aan de achterzijde kan een ruim dakterras gecreëerd worden. Indien u alleen de 1e verdieping wilt realiseren, zal nog in overleg met de gemeente een derde partij gevonden moeten worden voor de begane grond. Op dit plan rust een verkoopregulerend beding (anti-speculatie) wat inhoudt dat de nieuwe eigenaar er zelf eerst een aantal jaar moet wonen voor het verkocht of verhuurd mag worden.

JADE architecten zal de toekomstige eigenaren begeleiden tijdens het ontwerp en de realisatie. Het ontwerp is al vergevorderd maar daarbinnen is nog alle ruimte voor eigen inbreng. Samen bepalen we de ambitie qua duurzaamheid.

Dit project wordt ondersteund door pakjeruimte.nl, een initiatief van Gemeente Rotterdam.
Heb je interesse in het realiseren van een eigen woon-werk ruimte op deze plek vul dan het aanmeldformulier op deze pagina in.

Alle thans beschikbare informatie en plattegronden vind je in dit document:
161001 zwartjan-project A4-v1.pdf

ZWART JAN UPDATES

Het project op de kavel Zwart Janstraat 141-143 is gestart!
Voor meer informatie over het project en plattegronden van de onderste twee verdiepingen kunt u dit document downloaden. Aanmelden kan t/m 31 oktober 2016 via het formulier op deze pagina.

MELD JE AAN ALS GEINTERESSEERDE VOOR DE ZWART JANSTRAAT DOOR ONDERSTAAND FORMULIER IN TE VULLEN

Geef een omschrijving van je ideeen voor de onderste twee verdiepingen. Hoe geef je bijvoorbeeld invulling aan de begane grond?*

Vertel kort iets over jezelf / jullie zelf*

Wat is het budget? Denk oa. aan het maximale hypotheekbedrag dat je kunt lenen.*

Heb je naar aanleiding van het lezen van het informatiedocument nog vragen? Stel ze hieronder.*

UW CONTACTGEGEVENS

Voor- en achternaam*

Straat en huisnummer*

Postcode*

Woonplaats*

Telefoon*

Email*

* Om u goed van dienst te kunnen zijn vragen wij u minimaal deze gegevens in te vullen. Deze gegevens worden nooit aan derden verstrekt.